Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup k 73. výročiu Slovenského národného povstania a k 25. výročiu prijatia Ústavy Slovenskej republiky


Slávnostný nástup k 73. výročiu Slovenského národného povstania a k 25. výročiu prijatia Ústavy Slovenskej republiky
Dňa 4. Septembra 2017 sa pri príležitosti 73. výročia SNP a 25. výročia prijatia Ústavy Slovenskej republiky uskutočnil slávnostný nástup profesionálnych vojakov a zamestnancov Centra výcviku Lešť.
Pri tejto príležitosti za prítomnosti riaditeľa CV Lešť Ing. arch. Antona Maštalského, boli prečítané Rozkazy prezidenta Slovenskej republiky k 73. výročiu SNP a k 25. výročiu prijatia Ústavy SR ako spomienka na uvedené historické udalosti.
29. august 1945 sa natrvalo zapísal do slovenskej histórie ako deň hrdinského boja príslušníkov 1. československej armády na Slovensku a partizánskych jednotiek. Súčasne 1. september 1992 je významným dňom vo vývoji našej spoločnosti. Prijatie Ústavy Slovenskej republiky a jej uplatňovanie v praxi je zárukou demokratického vývoja našej vlasti.
Na záver slávnostného nástupu sa zhromaždeniu prihovoril a predstavil plk. Mons. ThDr. František Bartoš, PhD., kaplán poverený pastoračnou starostlivosťou pracovníkov CV Lešť ako aj všetkých vojakov, policajtov a hasičov ktorí prichádzajú na výcvik do VO Lešť.

Slávnostný nástup k 73. výročiu Slovenského národného povstania a k 25. výročiu prijatia Ústavy Slovenskej republikySlávnostný nástup k 73. výročiu Slovenského národného povstania a k 25. výročiu prijatia Ústavy Slovenskej republikySlávnostný nástup k 73. výročiu Slovenského národného povstania a k 25. výročiu prijatia Ústavy Slovenskej republikySlávnostný nástup k 73. výročiu Slovenského národného povstania a k 25. výročiu prijatia Ústavy Slovenskej republiky

Autor: npor. Mgr. Alena Moravčíková – CV Lešť , Foto: autor - Dátum: 05.09.2017
Čítanosť: 2774
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share