Preskocit navigáciu

Deň ozbrojených síl na Lešti


Deň ozbrojených síl na Lešti
     Profesionálni vojaci a zamestnanci Centra výcviku Lešť (CV Lešť) si slávnostným nástupom pripomenuli historicky prvé ozbrojené vystúpenie Slovákov proti útlaku, ktoré sa odohralo 22. septembra 1848 pri Brezovej pod Bradlom a stalo sa symbolicky Dňom ozbrojených síl, ktorého 23. výročie si tento rok pripomíname.
     Po podaní hlásenia riaditeľovi CV Lešť Ing. Petrovi ČOKINOVI, bol prečítaný Rozkaz prezidenta Slovenskej republiky ku Dňu ozbrojených síl SR.  
     Na záver slávnostného nástupu riaditeľ CV Lešť vo svojom príhovore zdôraznil, že Deň ozbrojených síl je stálou pripomienkou jednej z hlavných úloh ozbrojených síl a tou je obrana štátu proti vojenským ohrozeniam. Na plnenie týchto úloh sa príslušníci OS SR denne pripravujú práve v priestoroch CV Lešť, čoho dôkazom je aj práve prebiehajúce cvičenie TOBRUQ LEGACY 2016 na ktoré nadväzuje cvičenie SLOVENSKÝ ŠTÍT 2016.

Deň ozbrojených síl na LeštiDeň ozbrojených síl na LeštiDeň ozbrojených síl na LeštiDeň ozbrojených síl na LeštiDeň ozbrojených síl na Lešti

Autor: OdPaK – CV Lešť , Foto: archív CV Lešť - Dátum: 22.09.2016
Čítanosť: 2680
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share