Preskocit navigáciu

Informačný deň cvičenia Slovenský štít 2024


Informačný deň cvičenia Slovenský štít 2024

     S blížiacim sa záverom cvičenia sa v priestoroch Centra výcviku Lešť uskutočnil 27. mája Informačný deň o cvičení Slovenský štít 2024, ktorý otvoril riaditeľ cvičenia generálmajor Martin Stoklasa so slovami: „Cvičenie Slovenský štít je spoločným úsilím hlavných pilierov ozbrojených síl – pozemných síl, špeciálnych síl, vzdušných síl, vojenského zdravotníctva a brigády spoločnej podpory. Musím tiež zdôrazniť spoluprácu s našimi medzinárodnými partnermi. Nejde len o cvičenie krajín V4, ale toto cvičenie je aj súčasťou odstrašujúcich aktivít na východnom krídle aliancie NATO.“ Prvý krát sa cvičenia na slovenskom území zúčastňujú aj naši zahraniční partneri z Gruzínska, ktorí prejavili svoju bojovnosť a bohaté skúsenosti v plánovacom a riadiacom procese.
     Informačný deň pokračoval predstavením základných informácií o cvičení, štruktúre cvičiacich, časovej osi, po ktorom nasledoval brífing o operačnej situácií aktuálne prebiehajúcej operácie. V praktickej časti ako prvé predstavili hlavné miesto velenia 2. mechanizovanej brigády, ktorá patrí medzi primárnych cvičiacich. Pokračovalo sa prehliadkou jednotlivých častí HMV a po útoku dronom si pozvaní hostia mohli pozrieť postupy pri vynútenej zmene hlavného miesta velenia. Ako posledný sa predstavili naši poľskí zahraničný partneri s hlavným miestom velenia 1. tankového práporu.


Informačný deň cvičenia Slovenský štít 2024Informačný deň cvičenia Slovenský štít 2024Informačný deň cvičenia Slovenský štít 2024Informačný deň cvičenia Slovenský štít 2024

Autor: Sek vel.PS , Foto: autor - Dátum: 28.05.2024
Čítanosť: 158
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share